Handige tips voor het gebruik van Vinyl-Handschoenen

Iedereen die werkt met wegwerphandschoenen heeft er wel eens mee te maken gehad: het wroeten en wringen om de wegwerphandschoenen aan en uit te krijgen en niet weten welke maat de juiste maat wegwerphandschoen is. Het is erg vervelend en zwaar om de handschoenen zonder problemen aan te trekken wanneer u dit niet op de juiste manier doet of wanneer u de verkeerde maat draagt. Wij hebben een aantal handige tips om de handschoenen gemakkelijker aan en uit te trekken.

De eerste tip is even in de handschoen blazen voor u deze aantrekt. Door de warme lucht van uw adem zal de handschoen opbollen. Hierdoor is het aantrekken van de handschoen veel gemakkelijker.

Onze tweede tip is koop altijd de juiste maat en zeker niet te klein. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat u de handschoen geforceerd aantrekt. Hierdoor komt er teveel spanning op de manchette/rolrand te staan, waardoor de handschoen kan gaan scheuren. Hoe weet u dan zeker dat het de juiste handschoen is? Met de onderstaande tabel kunt u het beste meten welke maat u nodig heeft. Meet de omtrek van de hand zonder de duim en de knokkel. Het meetlint houdt u losjes om de hand.

Onze derde tip wat betreft het gebruik van wegwerphandschoenen is om deze daadwerkelijk éénmalig te gebruiken. De handschoenen zijn gemaakt voor éénmalig gebruik en kunnen eerder scheuren op het moment dat u deze vaker gebruikt. Daarnaast gaat de hygiënische werking verloren wanneer u de handschoen vaker gebruikt.

Ten slotte: laatste let goed op in welke sector u werkzaam bent. De handschoenen hebben allemaal hetzelfde doel, namelijk het bieden van bescherming en hygiëne. Daarnaast dienen de handschoenen vaak sterk, snijbestendig en steriel te zijn. De eisen waar de handschoen aan moet voldoen zijn afhankelijk van het werk dat u doet. Zo is de handschoen die een arts gebruikt van een andere kwaliteit dan de handschoenen van iemand die er mee schoonmaakt. Kijk daarom goed naar het materiaal dat past bij uw werkzaamheden voor u een keuze maakt.