Vinyl handschoenen in de voedingsindustrie

In de voedingsindustrie is het zeer belangrijk om hygiënisch te werk te gaan. Immers, gaat er iets mis met de hygiëne, dan kan dit grote gevolgen hebben.

Een manier om op een hygiënische manier te werk te gaan, is door middel van het dragen van wegwerphandschoenen. Deze bewaart u op een schone plek, waardoor u slechts de handschoenen hoeft aan te trekken om aan de slag te kunnen. Natuurlijk zorgt u daarnaast dat u schone handen heeft. Het dragen van wegwerphandschoenen bevordert niet alleen de hygiëne, maar zorgt ook nog eens dat uw handen beschermd worden.

Voor welke wegwerphandschoenen kiest u? In veel branches kan gewoon gekozen worden voor witte handschoenen. Echter, omdat het van cruciaal belang is dat u het materiaal van de handschoen terug kunt vinden wanneer deze onverhoopt kapot gaat, kiest u voor gekleurde handschoenen wanneer u met voeding werkt. De meest gekozen kleur is hierbij blauw. Dit is omdat blauw goed zichtbaar is tussen allerlei andere kleuren.

Als u de kleur heeft bepaald, is het ook belangrijk om te bepalen of u vinyl, nitril of latex handschoenen wilt. Welk materiaal het beste is voor u, heeft te maken met de materialen waar u mee werkt. Zo is vinyl dun, zodat u een optimaal gevoel in uw handen houdt. Daarentegen is het ook het minst sterke materiaal wanneer u kijkt naar vinyl, nitril en latex. Latex en nitril zijn beide even sterk. Het verschil is dat latex dikker is, terwijl nitril net zo dun is als vinyl.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog geen keuze kunnen maken, dan vraagt u bij Vinyl-Handschoenen.NL geheel gratis en vrijblijvend samples aan.